A múlt héten készített
Toszkán ciabattát kicsit újragondoltam, és magyarosítottam. Elképesztően finom kenyereket lehet készíteni egy kis kreativitással az olasz alapreceptből.
A képre kattintva nagyítható
Hozzávalók:
60 dkg liszt
4dkg élesztő
1 dl oliva olaj
3dl víz
0,5 dl tej
1 csipet cukor
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg mangalica szalonna
só ízlés szerint
Az élesztőt langyos tejben csipet cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kimért liszthez. Minden összetevőt elkeverünk, dagasztani nem kell, csupán egy fakanállal összekeverni.az apróra vágott vöröshagymát, és kockára vágott mangalica szalonnát is hozzákeverjük. A vizet apránként adjuk hozzá, mert célunk egy nokedli tészta jellegű állag elkészítése. Miután elértük ezt az állagot, a tészta tetejét belisztezzük, és 40 percet kelesztjük. Nagyjából a tészta a duplájára kel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírra kiformázzuk a kenyérkéket ( kb. 5-6 darabot) majd a tetejét megszórjuk liszttel. Ez lehet zsemle forma, vagy téglalap, de csak a fantáziánk szabhat határt. 25-30 perc aranybarnára sütjük.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése