Nem olcsó, és nem is hétköznapi étel, de néha megengedhetjük magunknak. Én most készítettem először vajhalat, de biztos vagyok benne, hogy nem utoljára. A kétszemélyes vajhal vacsora nagyjából 3500 forintba kerül. Az elkészítése nem túl bonyolult. A vajhal steak készítéséhez legalább 17-20 dkg-os vajhal szeletekre lesz szükségünk amiket egy citromos, fokhagymás, olívás pácban érleljünk néhány órán át. Sütés előtt én egy kis borssal szórtam meg. A vajhalnál a hal íze a fontos ezért ne fűszerezzük túl!
Majd néhány csepp olíva olajon mindkét oldalát süssük át, és már kész is vagyunk vele.
A fokhagymás citrom mártás amit készítettem hozzá így néz ki:
1 tojás sárgája
2 dl főzőtejszín (20 %-os )
1 citrom leve
3 gerezd fokhagyma paszírozva
0,5 dl oliva olaj
Az összetevőket kézi habverővel keverjük össze
Kedves Blogger-társ! :)
VálaszTörlésEzúton szeretnélek meginvitálni Téged egy játékra, melynek lényege, hogy mi, gasztro-bloggerek jobban megismerjük egymást. Remélem olvashatok Tőled...Rólad :) A részleteket itt találod:
http://sziluaszakacs.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymast-jatek.html
Üdv, Szilvia
Megcsinaltam, nagyon finom. Szuper recept. ☺️
VálaszTörlésFinom lett, köszönöm a receptet!
VálaszTörlésEgyre több helyen olvasom a tej tejszín és citrom ecet kombinációt. Nem megy össze a tej tejszín a savas adaléktól?
VálaszTörlés