Hozzávalók:
4 kg tokaszalonna
2 kg burjúmáj
1 kg sertés apró hús császárszél
1 nagyobb fej vöröshagyma
40 dkg sertés bőrke
Só, bors, fehérbors, majoranna ízlés szerint
A szalonnát, májat, húst, bőrkét közepes lángon abálom nagyjából két órán keresztül. Miután minden összetevő megfőtt nagy lyukú darálón ledarálom.
Fűszerezem ízlés szerint. Ha a majorannát nem sajnáljuk ki belőle, akkor nem tévedhetünk :) Majd marha vastagbélbe töltöm.
A képre kattintva nagyíthatók
Egy nap erős füst elég neki. Hűtőben egy hétig kényelmesen eláll. Mivel többet töltünk célszerű 30-40 dekás darabokban lefagyasztani.
Természetesen sertésmájjal is készíthető, sőt kipróbálható úgy is, hogy a masszába mustárt keverünk.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése