Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Füstölt házi borjúmájas

Written By admin on 2014. február 19., szerda | 13:59

Néhány óra alatt elkészíthető, finom füstölt ízű különlegesség ami ráadásul sokba sem kerül. Egy parasztvacsora elengedhetetlen étele lehet friss kenyérrel.


Hozzávalók:

4 kg tokaszalonna
2 kg burjúmáj
1 kg sertés apró hús császárszél 
1 nagyobb fej vöröshagyma
40 dkg sertés bőrke
Só, bors, fehérbors, majoranna ízlés szerint


A szalonnát, májat, húst, bőrkét közepes lángon abálom nagyjából két órán keresztül. Miután minden összetevő megfőtt nagy lyukú darálón ledarálom. 


Fűszerezem ízlés szerint. Ha a majorannát nem sajnáljuk ki belőle, akkor nem tévedhetünk :) Majd marha vastagbélbe töltöm.


A képre kattintva nagyíthatók

Egy nap erős füst elég neki. Hűtőben egy hétig kényelmesen eláll. Mivel többet töltünk célszerű 30-40 dekás darabokban lefagyasztani.


Természetesen sertésmájjal is készíthető, sőt kipróbálható úgy is, hogy a masszába mustárt keverünk.







SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése