Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , , » Vörösboros szürkemarha pörkölt bográcsban

Vörösboros szürkemarha pörkölt bográcsban

Written By admin on 2014. március 25., kedd | 12:49

A Káptalantóti piacon sikerült egy kis szürkemarha húshoz jutnom, és gondoltam egy ilyen szép tavaszi napon a kertben készítem el. Nálam így készül a marhapöri. Természetesen mindenkinek megvan a saját tuti bográcsos receptje. Nekem ez....



A képre kattintva nagyíthatók


Hozzávalók:

1,5 kg szürkemarha hús ( lábszár, lapocka, nyak ízlés kérdése)
2 közepes fej vöröshagyma
20 dkg csemege szalonna
3 közepes paradicsom
pirospaprika, só, bors ízlés szerint
3 dl száraz jó minőségű vörösbor
6-8 szem boróka bogyó
10 dkg gomba

Az apróra vágott szalonnát üvegesre pirítom kiveszem a bográcsból, a maradék zsiradékhoz hozzáadom a hagymát és üvegesre pirítom. Azután hozzáadom a paradicsomot és egy pörkölalapot készítek. Miután megvan belekeverem a hús, és egy kicsit kérgesítem. Hozzáadom a pirospaprikát, és kb 1 liter vizet, és a fűszereket.



Szabad tűzön főzöm a hús korának megfelelő ideig, és néha egy fröccsöt iszok közben :)

Elkészülés előtt kb.10 perccel hozzáöntöm a vörösbort.




SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése