A képre kattintva nagyíthatók
Hozzávalók:
1,5 kg szürkemarha hús ( lábszár, lapocka, nyak ízlés kérdése)
2 közepes fej vöröshagyma
20 dkg csemege szalonna
3 közepes paradicsom
pirospaprika, só, bors ízlés szerint
3 dl száraz jó minőségű vörösbor
6-8 szem boróka bogyó
10 dkg gomba
Az apróra vágott szalonnát üvegesre pirítom kiveszem a bográcsból, a maradék zsiradékhoz hozzáadom a hagymát és üvegesre pirítom. Azután hozzáadom a paradicsomot és egy pörkölalapot készítek. Miután megvan belekeverem a hús, és egy kicsit kérgesítem. Hozzáadom a pirospaprikát, és kb 1 liter vizet, és a fűszereket.
Szabad tűzön főzöm a hús korának megfelelő ideig, és néha egy fröccsöt iszok közben :)
Elkészülés előtt kb.10 perccel hozzáöntöm a vörösbort.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése