Hozzávalók:
50 dkg kardhal ( 4 szelet )
2 dl főzőtejszín ( 20%-os )
1 citrom
1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
0,5 dl oliva olaj
só, bors ízlés szerint
4 egyforma burgonya
10 dkg vaj
friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
A képre kattintva nagyítható
A hal szeleteket egy citromos, fokhagymás, olívás pácban érleljünk néhány órán át. Sütés előtt én egy kis borssal szórtam meg. A kardhalnál a hal íze a fontos ezért ne fűszerezzük túl! Majd néhány csepp olíva olajon mindkét oldalát süssük át, és már kész is vagyunk vele.
A gyömbéres citrom mártás amit készítettem hozzá így néz ki:
2 dl főzőtejszín (20 %-os )
1 citrom leve
0,5 dl oliva olaj
1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
Az összetevőket kézi habverővel keverjük össze, majd egy pár perc alatt "rottyantsuk" össze
A burgonyát megfőzöm sós vízben, majd a vastag szeletekre vágom, és vajon petrezselyem, és kicsit megpirítom. Tálaláskor egy cseppnyi balzsamecet jót tesz a burgonyának.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése