Egy tökéletes vendégváró étel olyan vendégek számára akik a magyaros ételeket szeretik. Egy kicsit az olasz calzone, és a magyar kenyérlángos keveréke, közös gyermeke ez a mennyei étel. A neten találtam az alapreceptet ezt dolgoztam kicsit át.
Elkészítés
Elkészítek egy alaptésztát az itt látható recept szerint.
Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket.
50 dkg darált húst sózok, borsozok, majd kissé megpirítok. Szalonnát, paradicsomot, lilahagymát, kaliforniai paprikát aprítok össze
majd a hús, és kb 10 dkg kéksajt hozzáadásával kikeverem egy "családi tejföllel.
A megkelt tésztát három egyenlő részre osztom, és kinyújtom az első réteget, majd olvasztott vajjal megkenem.
A második tésztát is hasonló méretűre nyújtom, majd ráteszem a vajjal kikent tésztára. Erre a rétegre teszem a tölteléket amit egyenletesen elosztok rajt.
A harmadik réteget is az előzőekhez hasonló méretűre nyújtunk.
Majd a széleit behajtjuk, hogy egy négyzetet kapjunk.
Az egészet átfordítjuk, hogy a hajtott fele legyen alul. A tetejét pedig késsel beírdaljuk, majd sütés előtt két tojás sárgájával megkenjük a tésztánk tetejét.
200 fokos légkeveréses sütőben 35 percet sütjük.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése