Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Medvehagymás zsemle

Written By admin on 2014. március 6., csütörtök | 12:09

Elindult a medvehagyma szezon, szinte minden piacon kapható a medvehagyma. Rengeteg dologra használható ez a fantasztikus növény. Én elsőre medvehagymás zsemlét készítettem.

A képre kattintva nagyítható

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 dl oliva olaj
3dl víz
0,5 dl tej
1 csipet cukor
1/2 csokor medvehagyma ( egy jó marék )
só ízlés szerint, tökmag


Az élesztőt langyos tejben csipet cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kimért liszthez. Minden összetevőt elkeverünk, dagasztani nem kell, csupán egy fakanállal összekeverni.a csíkokra vágott vagy kézzel tépett medvehagymát hozzákeverjük. A vizet apránként adjuk hozzá. Miután megdagasztottuk, a tészta tetejét belisztezzük, és 40 percet kelesztjük. Nagyjából a tészta a duplájára kel.



A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírra kiformázzuk a zsemléket( Nekem 8 darab jött ki ebből a mennyiségből) .  20-30 perc aranybarnára sütjük.




SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése