Hozzávalók:
50 dkg liszt
3dkg élesztő
1 dl oliva olaj
3dl víz
0,5 dl tej
1 csipet cukor
20 szem oliva bogyó ( fekete )
6 db koktél paradicsom, vagy ugyanennyi szárított paradicsom
só, kakukkfű, bazsalikom ízlés szerint
a fotókra kattintva nagyban nyílik
Az élesztőt langyos tejben csipet cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kimért liszthez. Minden összetevőt elkeverünk, dagasztani nem kell, csupán egy fakanállal összekeverni. A vizet apránként adjuk hozzá, mert célunk egy nokedli tészta jellegű állag elkészítése. Miután elértük ezt az állagot, a tészta tetejét belisztezzük, és 40 percet kelesztjük. Nagyjából a tészta a duplájára kel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírra kiformázzuk a ciabattát, majd a tetejét megszórjuk liszttel. Ez lehet zsemle forma, vagy téglalap, de csak a fantáziánk szabhat határt. 25-30 perc aranybarnára sütjük.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése