Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , , , » Rusztikus toszkán ciabatta

Rusztikus toszkán ciabatta

Written By admin on 2014. február 28., péntek | 9:41

Amikor Olaszországban járunk mindig elcsodálkozunk azon, hogy az ottani péksütemények mennyivel finomabbak az itthoniaknál. Ezen tudunk változtatni ezzel a finom ciabattával.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
3dkg élesztő
1 dl oliva olaj
3dl víz
0,5 dl tej
1 csipet cukor
20 szem oliva bogyó ( fekete )
6 db koktél paradicsom, vagy ugyanennyi szárított paradicsom
só, kakukkfű, bazsalikom ízlés szerint

a fotókra kattintva nagyban nyílik

Az élesztőt langyos tejben csipet cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kimért liszthez. Minden összetevőt elkeverünk, dagasztani nem kell, csupán egy fakanállal összekeverni. A vizet apránként adjuk hozzá, mert célunk egy nokedli tészta jellegű állag elkészítése. Miután elértük ezt az állagot, a tészta tetejét belisztezzük, és 40 percet kelesztjük. Nagyjából a tészta a duplájára kel.


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírra kiformázzuk a ciabattát, majd a tetejét megszórjuk liszttel. Ez lehet zsemle forma, vagy téglalap, de csak a fantáziánk szabhat határt. 25-30 perc aranybarnára sütjük.




SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése