Zöldborsos burgundi marha cserépedényben
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg marhahús (lábszár, comb, lapocka ízléstől függően )
4 közepes sárgarépa
1 liter hús alaplé
4 dl testes vörösbor
25 dkg gomba
30 dkg zöldborsó
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 db közepes paradicsom
1 liter nyáron eltett lecsó ( pikánsabbá teszi, de elhanyagolható )
20 dkg kolozsvári szalonna
1 evőkanálnak megfelelő kakukkfű
só, bors ízlés szerint
A marhahúst apró kockákra vágjuk, és a fűszerekkel együtt ( fokhagyma, bors, kakukkfű ) Vörösboros pácba tesszük pár órára.
A húst a páclével együtt a cserépedénybe tesszük. Hozzáadjuk a közepes karikára vágott sárgarépákat, és a nagyra vágott vöröshagymát, paradicsomot, kolozsvári szalonnát ( ha van, akkor a lecsó alapot ).
Felöntjük egy liter húslével, és a sütőbe tesszük a hús korának megfelelő időre 200 fokon. Időnként kevergetve főzzük. Az elkészülés előtt 20 perccel hozzáadjuk a szeletelt gombát, és zöldborsót.
Szinte bármilyen körettel tálalhatjuk.
Mivel kezdésként egy palack bort bontottunk természetesen a maradékot igyuk hozzá tisztán, vagy fröccsként ízlés szerint.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése