Recept
Ez a mennyiség 2 darab kb 75 dkg-os kenyérhez elég
7 bögre liszt ( kb 1 kg )
3,5 bögre langyos víz ugyanazzal a bögrével
2 csomag instant élesztő
1 tk só
2tk olíva olaj
Az összetevőket egy edényben összekeverjük igazából én úgy szoktam, hogy mindent egyszerre. Az a lények, hogy rendesen el legyen keverve, ne maradjanak lisztcsomók a tésztában. A tészta elég ragacsos állagú lesz, de formázáskor úgy is folyamatosan lisztezzük
Szobahőmérsékleten 5-6 órát kelesztem, pihentetem, majd kenyérformát készítek a fele masszából
A formázott kenyeret még 30 percig pihentetem, a tetejét lisztezem, és légkeveréses sütőben ( nekem ez vált be ) 220 fokon 25-30 percig sütöm.
A tészta másik felét általában hűtőben teszem, hisz másnap ki lehet sütni :) Természetesen a teljes tészta mennyiséget is azonnal sütni lehet.
A végeredmény így néz ki
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése