Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tagliatelle con le polpette

Written By admin on 2014. január 20., hétfő | 13:09

Ez egy széles metélt húsgombóccal, és paradicsomszósszal. Vagyis a jól hangzó név egy egyszerűen, könnyen elkészíthető ételt takar. Egy olasz blogon találtam ezt az ételt, és egy kicsit magyarosítottam. Én széles metélttel készítettem, de természetesen spagettivel, és egyéb tésztákkal is el lehet készíteni.


 Hozzávalók:

2,5 dl sűrített paradicsom ( nyáron eltett tökéletesen megfelel)
4 db közepes paradicsom esetleg szárított paradicsom 
30 dkg tagliatelle ( szélesmetélt)
50 dkg darált sertéshús
2 kanál olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
1db chili paprika
1 kanál culkor
Friss bazsalikom, só, fekete bors ízlés szerint


A zúzott fokhagymát, közepesre vágott paradicsomot olíva olajon kicsit összeforgatom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, friss bazsalikom leveleket, cukrot, és 10 percet főzöm, hogy kicsit "összerottyanjon"


Közben felteszem a tészta vizét, és a tésztát  roppanósra főzöm.


A darált húshoz hozzáadom az apróra vágott chili paprikát ( Erős Pistával helyettesíthető ) sózom, borsozom, majd szemtelenül kevés olíva olajon aranybarnára sütöm.


Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórom. Nagyon gyorsan elkészíthető ételről van szó amit bárkinek ajánlani tudok egy gyors vacsorának. Jó étvágyat!





SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése