Egy nagyon finom, és viszonylag könnyen elkészíthető halételt készítettem ma. A multiknál sokszor lehet kapni fagyasztott ötletes halételeket, és innét jött az ihlet, hogy ezt kipróbáljam.
Hozzávalók:
40 dkg friss lazacfilé
10 dkg bébi spenót
1/2 citrom
1 előhűtött leveles tészta
5dkg teavaj
2 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
só, bors ízlés szerint
A lazac filét sózom, borsozom, a fél citrom levével meglocsolom, majd állni hagyom fél órát.
Közben a vajon megfonnyasztom a spenótot, és hozzákeverem a zúzott fokhagymát.
Kinyújtom a leveles tésztát, majd kétfelé vágom, ráteszem a halfiléket a tetejét megpakolom a spenóttal, és batyukat formálok belőle.
A batyuk tetejét megkenem tojássárgájával , és 200 fokon légkeveréses sütőben sütöm kb 20 percig
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése