Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
2dl főzőtejszín
3 dl húsalaplé
25dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
1 előhűtött leveles tészta
0,5 dl konyak
kevés liszt, zsemlemorzsa,
2 tojás
1 csokor petrezselyem
só, bors ,kakukkfű ízlés szerint
A csirkemelleket sózom, borsozom, majd vajban mindkét oldalát hirtelen sütöm, hogy kérgesedjen, majd félreteszem hűlni.
Miután a húsokat kivettem a vajból apróra vágott vöröshagymát, és a szeletelt gombát teszem bele párolódni. Amikor már majdnem elkészült hozzáadom az apróra vágott petrezselymet.
Miután elkészült a massza egy evőkanál mustárt keverek hozzá, egy tojást, és kevés zsemlemorzsát.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kicsit megnyújtom, négyfelé vágom. A tésztára teszek egy réteget a gombás töltelékből ráhelyezem a csirkemellet, majd a tetejére ismét a tölteléket pakolom. Kis batyut formázok belőle, sütőpappírral bélelt tepsibe teszem, a batyut tojásfehérjével megkenegetem, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütöm.
Amíg sül a hús elkészítem a tejszínes konyakmártást. 3 dl húsalaplevet 2 dl főzőtejszínnel, és a fél deci konyakkal felteszem főlni, majd miután felforrt kevés liszttel sűrítem, ízlés szerint borsozom.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése