Hozzávalók 4 személyre
35 dkg tagliatelle ( szélesmetélt )tészta
20 dkg gépsonka
20 dkg kolozsvári szalonna
2 dl 20%-os főzőtejszín
5dkg Jamon Serrano
100 g pecarino vagy parmezán sajt
15 dkg trappista vagy hasonló félkemény sajt
2 tojás
só, bors ízlés szerint
A vizet felteszem forrni, majd mikor forr beleteszem a tésztát, és közepesen megfőzöm. A szalonnát kb 1 centis darabokra vágom, és saját zsírjában üvegesre pirítom. Mikor megpirult a tűzről leveszem, és hozzákeverem a szintén kockára vágott gépsonkát.
A sajtot, tojásokat, tejszínt, reszelt sajtokat borsot összekeverem, és a langyos gépsonkás szalonnára öntöm, és összekeverem.
A forró elkészült tésztára öntöm a tojásos tejszínes mixet, majd a Serrano sonkát vékony csíkokra vágom, és a kész tésztaételhez keverem.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése