Az egyik legegyszerűbben elkészíthető vacsora, ahogy mi szeretjük. Az egész napos munka után amikor az embernek nincs kedve a konyhában órákat eltölteni szokott előjönni ez a recept. Nem utolsó sorban az ára sem kerül többe, mint egy mirelit a boltban. Természetesen a feltéteket lehet variálni ízlésnek, és pénztárcának megfelelően.
Alaptészta: 40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só
Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, majd az összetevőket kézzel dagasztom, majd nagyjából egy órát kelesztem.
Feltétek: 500g paradicsompöré, 2 db mozzarella, 25 dkg friss gomba, 10 dkg gorgonzola vagy bármilyen kéksajt, 40 gramm reszelt parmezán, esetleg ízlés szerint trappista vagy hasonló sajt. Bazsalikom, oregánó ízlés szerint.
A szószt paradicsompüréből, fokhagyma, bazsalikom, és oregánóból felforralásig főzöm, majd miután megkelt a pizza formázom, és elkezdem feltenni rá a feltéteket. A sütőt 200 fokra melegítem, és kb 10-15 percig sütöm
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése