Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Zöldborsos burgundi marha cserépedényben

Written By admin on 2014. január 21., kedd | 19:57

Egy olyan  ételt szeretnék bemutatni amit most készítettem először. A recept egyik kulcsszava a cserépedény. Én Káptalantótiban vettem a Liliom piacon egy köcsögöt, és most karácsonyra egy edényt. Mindenkinek ajánlom, hogy szerezzen be egyet, mert csodákat lehet vele művelni a konyhában vagy a kertben.
Zöldborsos burgundi marha cserépedényben

Hozzávalók 4 személyre

80 dkg marhahús (lábszár, comb, lapocka ízléstől függően )
4 közepes sárgarépa
1 liter hús alaplé
4 dl testes vörösbor
25 dkg gomba
30 dkg zöldborsó
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 db közepes paradicsom
1 liter nyáron eltett lecsó ( pikánsabbá teszi, de elhanyagolható )
20 dkg kolozsvári szalonna
1 evőkanálnak megfelelő kakukkfű
só, bors ízlés szerint


A marhahúst apró kockákra vágjuk, és a fűszerekkel együtt ( fokhagyma, bors, kakukkfű ) Vörösboros pácba tesszük pár órára.


A húst a páclével együtt a cserépedénybe tesszük. Hozzáadjuk a közepes karikára vágott sárgarépákat, és a nagyra vágott vöröshagymát, paradicsomot, kolozsvári szalonnát ( ha van, akkor a lecsó alapot ). 
Felöntjük egy liter húslével, és a sütőbe tesszük a hús korának megfelelő időre 200 fokon. Időnként kevergetve főzzük. Az elkészülés előtt 20 perccel hozzáadjuk a szeletelt gombát, és zöldborsót.
Szinte bármilyen körettel tálalhatjuk.
 Mivel kezdésként egy palack bort bontottunk természetesen a maradékot igyuk hozzá tisztán, vagy fröccsként ízlés szerint.







SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése