Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tagliatelle alla roberto

Written By admin on 2014. január 3., péntek | 19:51

Egy egyszerű ételt készítettem ma vacsorára. Egy kicsit összetevőinek egy részében hasonlít a carbonara spagettire, de annál kicsit több. Elkészítési ideje nagyjából a tésztafőzéssel együtt 20 perc így gyorsan elkészíthető ízletes vacsora.

Hozzávalók 4 személyre

35 dkg tagliatelle ( szélesmetélt )tészta
20 dkg gépsonka
20 dkg kolozsvári szalonna
2 dl 20%-os főzőtejszín
5dkg  Jamon Serrano 
100 g pecarino vagy parmezán sajt
15 dkg trappista vagy hasonló félkemény sajt
2 tojás
só, bors ízlés szerint


A vizet felteszem forrni, majd mikor forr beleteszem a tésztát, és közepesen megfőzöm. A szalonnát kb 1 centis darabokra vágom, és saját zsírjában üvegesre pirítom. Mikor megpirult a tűzről leveszem, és hozzákeverem a szintén kockára vágott gépsonkát.


A sajtot, tojásokat, tejszínt, reszelt sajtokat borsot összekeverem, és a langyos gépsonkás szalonnára öntöm, és összekeverem. 


A forró elkészült tésztára öntöm a tojásos tejszínes mixet, majd a Serrano sonkát vékony csíkokra vágom, és a kész tésztaételhez keverem.





SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése