Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , , » Magyaros töltött csodacipó

Magyaros töltött csodacipó

Written By admin on 2014. január 31., péntek | 18:40


Egy tökéletes vendégváró étel olyan vendégek számára akik a magyaros ételeket szeretik. Egy kicsit az olasz calzone, és a magyar kenyérlángos keveréke, közös gyermeke ez a mennyei étel. A neten találtam az alapreceptet ezt dolgoztam kicsit át.

Elkészítés

Elkészítek egy alaptésztát az itt látható recept szerint


Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket.

50 dkg darált húst sózok, borsozok, majd kissé megpirítok. Szalonnát, paradicsomot, lilahagymát, kaliforniai paprikát aprítok össze

 majd a hús, és kb 10 dkg kéksajt hozzáadásával kikeverem egy "családi tejföllel.



A megkelt tésztát három egyenlő részre osztom, és kinyújtom az első réteget, majd olvasztott vajjal megkenem.

A második tésztát is hasonló méretűre nyújtom, majd ráteszem a vajjal kikent tésztára. Erre a rétegre teszem a tölteléket amit egyenletesen elosztok rajt.

A harmadik réteget is az előzőekhez hasonló méretűre nyújtunk. 
Majd a széleit behajtjuk, hogy egy négyzetet kapjunk. 

Az egészet átfordítjuk, hogy a hajtott fele legyen alul. A tetejét  pedig késsel beírdaljuk, majd sütés előtt  két tojás sárgájával megkenjük a tésztánk tetejét.


200 fokos légkeveréses sütőben 35 percet sütjük.


Jó étvágyat!






SHARE

About admin

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése